depinde de gusturile fiecaruia, sint destule jocuri bune pe care eu nu le-am jucat, fie ca nu le cunosc, fie ca nu sint genul meu.
Dintre alea de mai sus, la MW2 nu sint orele mele, nici macar 20 poate din alea 137, restul a jucat Vulturica pina sa-i cumpar licenta pe contul lui. Era pe vremea cind se mutasera 30, 05 etc in MW2 si se juca destul de des in "comunitate".
Categoric nu e genul meu, nu ma pasioneaza fps-urile, dupa cum deja stii.
Dead Island e un joc scurt, funny dar scurt. Il poti termina il maxim 24 ore cu totul, inclusiv misiuni secundare. Hai sa zic 80-100 ore daca vrei level 60, maximul, fara cheaturi.
Restul pina la 266 ore le-am jucat strict pentru coop, cu Lalla, Cosa, tu. Daca n-ar fi fost coop sigur ma opream la 100 ore. De fapt asta e principala calitate a jocului, distractie cu citiva prieteni. Combatul nu e realist fata de un Skyrim sau mai ales Chivalry dar e amuzant, in jocurile cu zombies conteaza mai mult distractia in gasca decit realismul.
Civilization 5 e un clasic...il joc de muuuuulti ani, cu pauze desigur. Cred ca am inceput cu Alpha Centauri in 1998 deci iti dai seama, la seria Civilization si la seria Sims (mai mult 2 decit 3) am multe mii de ore de-a lungul anilor, sigur, nu pe Steam. Ca sa nu mai zic de Prince 1&2 si Doom 1&2
E un joc foarte bun, probabil cel mai bun de empire-building sau TBS de pe piata, ca sa nu zic din toate timpurile.
Principala calitate este re-jucabilitatea. Nici un meci nu seamana cu altul.
Defectul e multiplayerul: nu exista statistici sau campionate oficiale inafara celor organizate de comunitate si oricum e complicat intrucit un meci dureaza multe ore.
E un excelent single-player, peste 90% din playerii de Civ n-au incercat in viata lor sa joace in retea.
Asta e si motivul pentru care in final am sters grupul de Steam CivRomania, nu avea nici un obiectiv si oricum doar vreo 4-5 din cei 55 membri chiar jucau la modul pasionat. Putini membri mai ales ca era singurul grup romanesc. Senzatia mea e ca, pe de-o parte romanii joaca mult fps-uri, FIFA si Stacraft / Dota 2 si mai putin strategie iar pe de alta parte fiind single-player multi joaca fara licenta, deci nu pe Steam.
Plus ca fiind single-player nu prea conteaza grupuri / clanuri, oricum nu faci nimic impreuna, important pentru pasionati e sa fie membri in comunitatile si forumurile internationale gen Civfanatics cu zeci de mii de membri, acolo citesti strategii, iti imbunatatesti jocul etc.
Exista totusi si avantaje in single-player: lipsa hackeri, joci in ritmul tau, daca nu mai am chef salvez si ies, lipsa TS etc.
Skyrim...pff...primul meu RPG...intuiam demult ca trebuie sa ajung aici...am tot intilnit jocuri in care imi place sa dezvolt un personal si sa explorez open-world (inclusiv Dead Island) deci mi-am dat seama ca as fi potrivit pentru RPG. Nu stiu cum sa-ti explic cit de mare e jocul.
Hai sa zic asa: harta are 40 Km2 si nu permite "teleportare" intre locatii decit dupa ce le-ai descoperit, adica sa mergi prima oara intr-un anume loc pe jos...e mult de explorat, zeci de orase, sute de pesteri, sute de questuri...exista un questline principal, apoi exista citeva factiuni joinable (mages, thieves, dark brotherhood, companions etc.) si fiecare din ele are questline-uri lungi, pe linga asta sute de misiuni secundare (side quests) si sute sau mii de "obiective", practic cu orice locuitor al tarii ai vorbi iti da vreun quest.
Sincer Skyrim e jocul pe care nu cred ca ai cum sa-l termini vreodata, totdeauna mai e ceva de facut.
Dragos (sandman) are 371 ore si inca joaca.
Pe 05 februarie iese Dragonborn DLC, cu o insula noua, alte questuri etc.
Misiunea principala o faci in gen 20-25 ore dar eu sint la 150 ore si inca mai am un faction questline + ceva Steam achievements, deci probabil sa ajung spre 200 ore pina sa iasa noul DLC. Asta desigur fara sa am pretentia ca l-am terminat. Ca sa-ti dau alt exemplu cit de mare este: desi sint aproape de punctul in care nu prea mai am ce face (ca si questuri), am abia level 34 din maxim 81. Levelul caracterului e suma levelelor pe fiecare skill in parte, deci iti dai seama cit ar mai fi de munca la cele zeci de skilluri ca sa urc caracterul de la 34 la 81 Singurul skill la care am level maxim (100) e two-handed weapons.
Asta ca sa nu mai zic ca am si licentele pentru Elder Scrolls 3 si 4 (Skyrim e 5), mi-e frica sa ma bag si in alea ca trec anii pina termin.
E superb cu alte cuvinte si cred ca m-a vindecat si de Sims, e un gen destul de apropiat si n-am multe lucruri in Sims pe care sa nu le gasesc aici, in schimb invers cu duiumul.
Sincer...fata de alte jocuri cu pret similar...la asta primesti incredibil de multe pentru aceeasi 50 euro.
Singurul dezavantaj dupa mine e faptul ca nu permite coop (parca am auzit de un mod pentru coop dar nu jocul oficial), ar fi fost superpotrivit pentru asa ceva dupa parerea mea.
Nah, Bethesda face jocuri exceptionale, aproape orice scoate e "game of the year" (Elder Scrolls 3, 4 si 5, Fallout, Dishonored) dar toate sint single-player.
Tragind linie, sigur ca nu poti sa compari genuri diferite dar Skyrim e o experienta iesita din comun, e ca si cum ai trai o viata paralela cu cea reala, e practic o LUME
Mama cit am scris, sper ca nu te-am plictisit