Bu-hu-hu Gaming
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Aici ne intalnim sa radem si sa barfim

AcasaCăutareUltimele imaginiÎnregistrareConectare
Shoutbox
Ultimele subiecte
» Un noua grupare de pisici auto-intitulata "labute-roz" tulbura linistea publica
Viata la tara I_icon_minitimeScris de nea*Nicu Dum Mai 03, 2015 8:35 pm

» Elder Scrolls 5 - Skywind
Viata la tara I_icon_minitimeScris de Cotoi Lun Mar 23, 2015 12:03 pm

» ESO -f2p
Viata la tara I_icon_minitimeScris de Cotoi Mier Mar 18, 2015 12:49 pm

Parteneri

Viata la tara

In jos 
4 participan?i
AutorMesaj
nea*Nicu

nea*Nicu

Numarul mesajelor : 1141
Varsta : 50
Lungimea cozii : 1719
M.P.G.S. (Most popular girl in school) : 10
Data de inscriere : 21/09/2011

Viata la tara Empty
MesajSubiect: Viata la tara   Viata la tara I_icon_minitimeLun Apr 16, 2012 7:41 pm

Aveam sa gind sa lansez o dezbatere -> viata "la tara" versus cea "la oras" sau la casa / curte versus apartament la bloc.
Scrisesem si textul dar m-am gindit ca-i un subiect delicat si nu l-am mai publicat.

In fine, incurajat de Iq, hai sa incercam.
Disclaimer: chiar daca textul e scris din punctul de vedere al unui orasean get-beget -> no offence intented to anyone, o sa incerc sa fiu cit mai impartial.

Eu, dupa cum ziceam, sint nascut si crescut in Bucuresti, intr-un cartier de periferie si am locuit intreaga viata in apartamente de bloc. Cel pe care il detin la ora actuala, e maximul pe care mi l-am dorit.

Nevasta e nascuta intr-un sat din judetul Botosani si a copilarit pina la liceu intr-o casa in respectivul sat. Chiar daca ultimii ani a locuit la bloc, o incearca nostalgii si si-ar dori sa ne mutam inafara orasului, cu "picioarele pe pamint" cum zice ea.
De aici a plecat textul articolului.

Acuma eu stiu ca sintagma " la tara" e o expresie larga, care acopera diverse situatii extreme, de la bogatasii Bucuresteni care-si cumpara vile luxoase in satul Snagov (de linga capitala) pina la situatii mai putin fericite, din punctul meu de vedere.

Sa ma explic: am fost in vizita la socri in mini-vacanta de Paste. Oameni primitori, gospodari, ne-am simtit excelent strinsi laolalta cu toata familia.
Dar asta pentru ca n-a durat decit 3-4 zile. Sincer n-as locui acolo.
Nu sint vreun fitzos (sper) dar comod da. Sint obisnuit cu anumite utilitati ca facind parte din cotidian, adica le consider un minim de normalitate.
Insa exista o gramada de sate unde nu e apa (ok, este apa, dar trebuie carata cu galeata de la fintina si oricum e rece), dus nu se poate face decit in lighian iar WC e in curte. OK, nu-i o tragedie dar daca e intuneric nimeresti mai greu drumul iar daca a si plouat risti sa-ti rupi gitul prin mocirla.
Stiu, o sa sara Cotoi sa-mi zica -> 90% din populatie globului n-are ce minca si eu ma pling de apa calda...asta e, m-am obisnuit sa am toate facilitatile astea. Daca mai adaug si posibilitatile inexistente de a gasi un job bun si altele...
Pentru citeva zile e OK dar n-as locui acolo dupa cum ziceam.

Acum hai sa nu discutam de extreme, ci sa spunem ca, in Bucuresti dar si alte orase mari, exista o moda chiar de a cumpara teren in satele invecinate si de a-ti construi o casa acolo.
Fiind relativ aproape de oras, nu se pune problema de utilitati, costa mai scump dar sint.
Deci practic se poate trai la fel de confortabil ca intr-un apartament de bloc, se poate pastra si jobul din oras cu naveta si se cistiga ceva avantaje suplimentare gen lipsa vecini, curte cu spatiu verde, apropiere de natura, mai putina poluare etc.
E asta idealul?

Voi cum vedeti lucrurile, cum preferati: oras / sat, casa / apartament?
Ceva experiente personale?

Sus In jos
iqloose

iqloose

Numarul mesajelor : 290
Varsta : 26
Lungimea cozii : 313
M.P.G.S. (Most popular girl in school) : 1

Viata la tara Empty
MesajSubiect: Re: Viata la tara   Viata la tara I_icon_minitimeLun Apr 16, 2012 8:05 pm

Eh, nu-i deloc delicat subiectul asta.. eu nu-l consider. Daca se discuta pe seama asta acu cativa ani da.. erau deranjate multe persoane de adevarul asta si na..
Dar acu nu cred ca mai e cazu', cel putin nu aici, cred.. ca na, gandirea respectiva inca exista..
Eu personal nu prea tin cont de chestiile astea si na.. o sa-ti zic ce cred si cum vad eu lucrurile..
Eu unu am crescut la bloc, intr-un mediu rural.. am fost invatati cu apa calda , caldura etc.. dar apoi ceva perioada fara facilitatile astea si na, ne-am adaptat .. eh eu unu-s invatat , ma pot adapta peste tot , pana si la tara, la o casa fara curent, apa si alte facilitati.. unde te duci frumos si scoti apa din fantana ..sa bei dimineata , sa faci cafea, sa te speli, etc..
Sau pot trai intr-un hotel de lux, sa stau toata ziua pe la piscina, cu masina la scara si cacaturi d-astea Razz

Eh, depinde acum de fiecare, in mediul in care a crescut si cum a crescut.. asta e ceea ce vroiam sa zic.. si nu cred ca-i ceva de condamnat Razz
Sus In jos
Lalla

Lalla

Numarul mesajelor : 585
Varsta : 36
Lungimea cozii : 656
M.P.G.S. (Most popular girl in school) : 11

Viata la tara Empty
MesajSubiect: Re: Viata la tara   Viata la tara I_icon_minitimeMar Apr 17, 2012 5:16 am

Si eu tot nascuta, crescuta la bloc.. Momentan stau la casa, am toate conditiile, toate frumoase, dar parca nu e locul meu acolo. Prefer apartamentul fara discutii. Chiar o urasc pe mama ca m`a adus "in locu` asta uitat de lume"
Sus In jos
Cotoi
Admin
Cotoi

Numarul mesajelor : 1846
Varsta : 42
Lungimea cozii : 2609
M.P.G.S. (Most popular girl in school) : 6
Data de inscriere : 18/05/2008

Viata la tara Empty
MesajSubiect: Re: Viata la tara   Viata la tara I_icon_minitimeMar Apr 17, 2012 6:00 am

nu stiu matz in afara de faptul ca iarna ar trebui sa fac bunnytzop pana in statie, sa dau smoke ca pot intra in tufis nevazut si sa pastrez flashul pentru cand vine masina sa ajung pana la masina fara danturi de lupi atasati de coada, mi e imi place locul ala asa mai retras, plus ca dc uiti ceva acasa cand pleci la munte o poti ruga pe mamica sa iasa cu traistuta langa calea ferata Very Happy... Ar mai fi si internetul care mai mult nu e dar in mare e placut la casa Very Happy ... personal eu de aici nu m-as muta nici mort...
Viata la tara House-on-rock-in-water
Sus In jos
https://outcasts.forumgratuit.ro
Continut sponsorizat

Viata la tara Empty
MesajSubiect: Re: Viata la tara   Viata la tara I_icon_minitime

Sus In jos

Viata la tara
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-